Wearlogy

Topukları Tokuştur Taksiyi Çağır!

Herhangi bir işlem yapmadan sadece ayakkabı topuklarınızı 3 kez tokuşturarak bir taksi çağırmak ister miydiniz? Cevabınız evet ise Dorothy projesi tam size göre. İşte, Dorothy ve yapabilecekleri.

OZ Büyücüsü‘nü duymayan varsa hemen araştırmaya başlayabilir çünkü bu haberimiz bu filmdeki bir karakter ile yakında alakalı. Neden mi çünkü OZ Büyücüsü‘nde bulunan Dorothy karakteri bugün birçok projeye can vermiş bir karakter ve elimizde şuan yeni bir örneği mevcut. Peki bu karakter ne yapıyordu? Dorothy topuklarını 3 kez tokuşturduğunda direk olarak eve gidebiliyordu.

Bundan bize ne demeyin!

iStrategyLabs isimli yenilikçi bir firma bu Dorothy karakterinden yola çıkarak Dorothy isimli bir giyilebilir teknoloji projesi hazırlamış. Ruby adı ile hazırlanan bu ürünün özelliği ise kullanıcısı ayakkabı topuklarını 3 kez tokuşturduğunda akıllı telefonun herhangi bir özelliğini aktif hale getirebilmesi. Tabi ki bu işlemden önce Ruby‘nin kullanıcısının ayakkabı topuklarına yerleştirilmesi gerekiyor ve bunun için ise şuan biraz erken.

Hızlı pizza siparişi ve ödemesi!

Halen prototip aşamasında olan Ruby boyutları neticesi ile bir ayakkabı topuğuna yerleşemeyecek kadar büyük. Bunun giderek daha ufak bir boyut kazanacağını belirten firma ürünün birçok yerde can kurtaracağını belirtiyor. Ürünün yapacakları arasında konumun belirlenmiş kişilere aktarılabileceği, istenmeyen durumlarda sahte çağrılar oluşturabileceği, açlık durumlarında pizza sipariş verebileceği ve çeşitli ödemeleri bu şekilde yapabileceği yer alıyor.

Tak tak tak, taksi kapıda!

Ürünün kullanılmaya başlandıktan sonraki en büyük özelliği ise kullanıcılarını taksi derdinden kurtaracak olması. Geliştirici firmanın planları arasında yer alan 3 tokuşturma ile taksi çağırma işlemi Uber sayesinde gerçekleştirilecek. Bu da trafikte taksi aranmamasına ve acil durumlarda kolaylıkla taksi bulunmasını sağlayacak.

Ruby isimli bu giyilebilir teknoloji ürününün hayatı biraz daha kolaylaştıracağı aşikar ancak ürünün sokakta topuklarını tokuşturarak gezen insanları da türeteceği su götürmez bir gerçek. Bakalım Ruby ne zaman hayata geçecek ve ne zaman kullanıma başlanacak, merakla bekliyoruz.