Giyilebilir Ürünler Sanıldığı Kadar Güvenli Değil!

Open Effect isimli bir araştırma grubunun bazı giyilebilir ürünler üzerinde yaptığı güvenlik testine göre birçok fitness takipçisi veri saklamada güvenli değil.

Akıllı saatler ve akıllı bileklikler başta olmak üzere birçok giyilebilir teknoloji ürünü Bluetooth ve GPS sistemine sahip. Bu sistemlerde tüm cihazlarda olduğu gibi giyilebilir ürünlerde de güvenlik açıklarına sebep olmakta ve dolayısıyla bu ürünlerde hackerların saldırılarına maruz kalmakta. Open Effect isimli bir araştıram grubu ise bu durumdan yola çıkarak bazı giyilebilir teknoloji ürünleri üzerinde güvenlik testi yapmış ve grubun belirttiğine göre çıkan sonuçlar pek de iç açıcı değil.

Bunu da Oku : Apple Watch Fitness Takipçilerinin Satışını Etkilemedi!

Apple Watch, Basis Peak(Intel), Fitbit Charge HR, Garmin Vivosmart, Jawbone UP2, Mio Fuse, Withings Pulse O2 ve Xiaomi Mi Band üzerinde gerçekleştirilen güvenlik testlerinde Open Effect ürünlerin verileri nasıl yüklediği ve verileri nasıl sakladığını test etmiş. Ürünlerin potansiyel saldırılara karşı nasıl duyarlılık gösterdiğini ortaya koyan bu çalışma aslında giyilebilir ürürünlerin düşünüldüğü kadar güvenli olmadığını gösteriyor.

En güvenli ürün Apple Watch!

giyilebilir teknoloji ürünü güvenlik

Yapılan testte ürünler uygulamaları arasındaki bağlantıda veri şifreleme, sabotaja karşı koruma ve kimlik gizliliği başlıkları altında incelenmiş. Yapılan testte en güvenli cihaz veri şifreleme ve kimlik gizlemede başarılı olan Apple Watch olmuş durumda. Teste giren ürünler arasında Bluetooth üzerinden kimlik gizleme sistemi sadece Apple Watch‘ta bulunuyor ve belirtildiğine göre bu sistemden veri almak kısa vadede imkansız.

En güvensiz ürün Garmin Vivosmart!

Testten kısmı bir şekilde başarılı olan ürünler ise Fitbit Charge HR ve Mio Fuse. Bu ürünlerin başarılı olamadığı nokta olan kimlik gizleme, hackerların bu ürünlerden kimlik bilgilerini alabilmelerine olanak sağlıyor. Testin en başarısızı ürünü ise Garmin Vivosmart olmuş ve üründe yapılan testler doğrultusunda herhangi bir gizlilik bulunmuyor. Bu da hackerların üründen nabız bilgilerini, fitness çalışmalarını, hareket bilgilerini ve kullanıcının kimlik bilgilerini almasına ortam hazırlıyor.

Güvenlik konusunda oldukça transparan bir yapıya sahip oldukları ortaya çıkan giyilebilir teknoloji ürünleri henüz ciddi anlamda hackerların gözdesi değil ancak giyilebilir ödeme sistemlerinin bu ürünler üzerinde yaygın hale gelmesi hackerlar için gözde bir yer oluşturacaktır.

Yazıyı bi paylaşsana bir şey deneyeceğiz.

Wearman

Wearlogy'nin en kıymetli yazarı, o olmazsa olmaz. Giyilebilir teknolojinin aranan ama çok çabuk bulunan adamı.

Yorum yazılmamış

Yeni Bir Tane Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.