Apple, akıllı saati Apple Watch’un başkalarının eline geçtiği zaman kullanımını yasaklayan aktivasyon kilidi özelliğini watchOS 2 ile getirdiği ortaya çıktı.
Apple‘ın 8 Haziran akşamı gerçekleştirdiği WWDC 2015 etkinliğinde akıllı saati Apple Watch‘un işletim sistemini yenileyerek watchOS 2‘ye çıkardığını ve yeni sistemin özelliklerini sizlere aktarmıştık. Tabiki Apple, her zamanki gibi etkinlikte watchOS 2‘nin tüm özelliklerini açıklamadı ve açıklanmayan bu özelliklerde yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlardan ilki ise Apple Watch‘un güvenliğini artıran aktivasyon kilidi özelliği oldu.
Aktivasyon kilidi özelliği 2013 yılından beri iPhone’larda olan bir özellik ve çalışma şekli ise cihazın sıfırlanması ve silinmesi durumunda cihazı ilk kullanılan Apple kimliği ve şifre girilerek tekrar aktif hale getirme şeklinde. Apple Watch‘a gelen bu özellik ise hırsızları çok caydıracak gibi durmasa da ürünü sahibinden başkasına kullandırtmayacak bir özellik.
Mayıs ayının ortalarında kullanıcılardan Apple Watch‘un üçüncü şahıslar tarafından kolaylık sıfırlanabileceği ve kullanılabileceği haberleri gelmiş ve Apple’dan da bu durumun kullanıcılara kolaylık sağlaması için yapılan bir özellik olduğu söylenmişti. Belliki kullanıcılar Apple Watch’un bu durumundan memnun değillerdi ve Apple’da çareyi aktivasyon kilidi özelliği getirerek sundu.
Bu da Önemli : Apple Watch’ta Hırsızlığa Karşı Güvenlik Problemi
Aktivasyon kilidini etkinleştirme işlemi şuan için kullanıcı kararına bağlı ve kullanıcılardan gelecek tepkiler ise merak konusu. WatchOS 2 şuan için beta olarak yayında bakalım watchOS 2‘nin tam sürümünün yayınlanmasının ardından ne gibi tepkiler ile karşılaşacağız.